Burdur’un en meşhur yemeği nedir?
Burdur’a gelirseniz mutlaka ceylan hamurunu denemelisiniz. Burdur şiş, sadece Burdur’da bulunabilen en özel yemeklerden biridir. Burdur şişinde baharat olarak sadece tuz bulunur. Bu, Burdur şişliğini diğer şişliklerden ayıran en önemli özelliklerden biridir.
Çavdır’ın nüfusu kaç?
Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ilçe merkezinin toplam nüfusu 12.530’dur. Köy ve diğer beldelerin toplam nüfusu ise 7’dir.
Gölhisar’da neyi meşhur yemek?
Gölhisar yöresinde yaklaşık bir asırdır “Gölhisar kavurması” yapılmaktadır. Sadece dana but etinden yapılan kavurma, yüksek ateşte 7 saniyede pişmesiyle dikkat çekmektedir.
Tefenninin neyi meşhur?
(Sığırların %95’i kültür ırklarındandır.) Tefenni’de günlük süt üretimi yaklaşık 28 tondur. İlçe merkezinde iki, köylerde ise bir süt alım merkezi bulunmakta olup, bu sütler büyük şehirlere ulaştırılmaktadır.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur ziyaretinizde mutlaka almanız gereken hediyelik eşyalar ise; bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, basma kumaşlar ve ibecik bebekleridir.
Burdur neyi ile ünlüdür?
Burdur, bölgeye özgü Akdeniz özelliklerine sahip bir şehirdir. Burdur, keçinin başkenti olarak ünlenmiştir ve merkezinde birçok yerde keçi heykelleri bulunmaktadır. Burdur keçileri halk danslarına ve türkülere konu olmuştur. Teke bölgesi olarak da bilinen Burdur, tarihten gelen geleneksel değerlerini koruyan bir şehirdir.
Çavdır ismi nereden gelir?
Çavdır, adını Oğuz Türklerinin Üç Ok koluna mensup Çavuldur halkından almaktadır.
Çavdır hayvan pazarı hangi gün?
Pazarımız daha önce haftada üç gün kurulurken, artık cumartesi günleri kurulmaya başlandı.
Burdur’un en büyük ilçesi neresidir?
Bucak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sia, Kremna, Milyas, Kodrula ve Komama antik kent kalıntıları, Susuz Kervansarayı ve İncirhan Kervansarayı günümüze kadar ulaşmış tarihi eserlerden bazılarıdır. Bucak, Antalya yolu üzerinde yer almakta olup Burdur’un en büyük ilçesidir. Güncel nüfusu 66156’dır.
Burdur’da ne yenir?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Burdur Çekme Nedir?
Burdur Çekilmiş Et, kuzu eti ve pirincin mükemmel uyumundan oluşan Burdur’a özgü lezzetli bir ziyafet yemeğidir. Kuzu etinin domates salçasıyla kızartılması ve et suyu ve tereyağı ile hazırlanan pilava eklenmesiyle oluşturulan bu doyurucu yemek, özel günlerin olmazsa olmazıdır.
Gölhisar ismi nereden gelir?
Gölhisar, adını gölden ve kenarındaki kaleden almıştır. İlçe, Gölhisar adını alana kadar Kibyra, Alimne ve Horzum olarak anılmıştır. Kibyra ismi büyük ihtimalle Luwi dilinden gelmektedir.
Tefenni hangi Türk boyu?
TEFENNİ HALKININ KÖKENİ Aşireti ve Sarı Keçili aşireti 17. yüzyılın ortalarında gelip yerleşmişlerdir. Ancak çeşitli evlilik ilişkileri yoluyla soylar birbirine karışmış ve birleşmiştir. Günümüzde, günümüze kadar varlığını sürdüren saf bir kabileden bahsetmek çok zordur. Ancak hepsinin kökeni Oğuzlara dayanmaktadır.
Nazillinin neyi meşhurdur?
Nazilli’nin nüfusu 150 civarındadır.
Trabzon’un yiyecek olarak neyi meşhur?
Trabzon’un en meşhur yöresel yemekleri arasında sürmene pidesi, akçaabat köftesi ve hamsiköy sütlacı, hamsi tava ve hamsili pilav, ısırgan otu çorbası, kayaya, kuymak, lahana çorbası ve lahana dolması gibi coğrafi işaretli ürünler yer alır.
Burdur’un neyi meşhur ceviz ezmesi?
Burdur ceviz ezmesi, Burdur’un ortalama 1000 metre rakımlı bölgelerinde yetişen cevizlerin tadıyla harmanlanarak sadece bir tatlı değil, 300 yılı aşkın geçmişi olan bir efsanedir. 2009 yılında coğrafi işaret tescil edilerek Burdur’a özgü bir lezzet olduğu kanıtlanmıştır.
Isparta’nın hangi yemeği meşhur?
Tipik yöresel yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit, yoğurtlu et. Yörede patates, nohut, fasulye ve etten yapılan yemeklere “Yahni” denir.
Burdur hangi yöreye ait?
Batı Akdeniz’de bulunan Burdur, Teke bölgesinin kültürel başkenti ve göller, güller ve kalpler diyarı olarak kabul edilir. Şehrimiz doğu ve güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, kuzeyde Afyon ve Isparta ile çevrilidir.
Antalya’nın en meşhur yemeği nedir?
Antalya şehri dendiğinde akla gelen ilk lezzetleri sıralayalım. Antalya’nın en meşhur yemeği şüphesiz ki şiş köfte ve pastırmanın birleşimidir. Közde pişirilen et şişleri, küçük soğanlar ve maydanoz ve kimyonla közlenmiş biberler pide ekmeğinde bir araya geldiğinde ortaya lezzet şöleni çıkar.